Meedoen

Iedereen kan nu groengekleurde atlasblokken claimen en op die manier meewerken aan de nieuwe Atlas van de vogels van Brussel. De eerste tellingen van het atlasproject starten in het voorjaar van 2022. Wil je graag meedoen, wacht dan niet te lang met claimen, voor je het weet is het atlasblok van uw voorkeur al door een ander geclaimd.

Inloggen

Claimen is heel eenvoudig en gaat als volgt. Scrol met de muis boven de landkaart en klik op het atlasblok dat je wilt gaan tellen het atlasblok. Kies wel seizoen (broed of winter) je gaat tellen en het blok is door jou geclaimd. Heb je nog geen waarnemerscode? Registreer je dan nu hier. Je ontvangt per mail je waarnemerscode waarmee je voortaan in kunt loggen.

Heb je eenmaal het atlasblok geclaimd dan gaan we er van uit dat je in de atlasperiode (2022-2025) een complete soortenlijst samenstelt volgens de atlas-telrichtlijnen, in zowel broed- als winterseizoen.

Andere mogelijkheden om mee te doen?
Heb je te weinig tijd om een atlasblok te tellen, dan kun je nog steeds meedoen aan de atlas. Je kunt ook losse kilometerhok-onderzoeken doen (als je bijv. een weekendje weg bent). Daarnaast kun je natuurlijk je losse waarnemingen doorgeven op www.waarnemingen.be / www.observations.be

Overzichtskaart atlasblokken

Legende

De blanco atlasblokken (transparant na zoomen) zijn nog claimbaar (0 hokken)

De donkerblauwe atlasblokken (groen na zoomen) zijn geclaimd (198 hokken)

De rode atlasblokken zijn door u geclaimd

Links-boven is wintervogels, Rechts-onder is: broedvogels

Vacante atlasblokken per provincie/seizoen

BroedvogelsWintervogels
Brussel016